"Küpsiste" poliitika

Soovime, et saaksite meie veebilehte kasutada täies funktsionaalsuses. Seetõttu paigaldab see veebileht teie seadmesse “küpsiseid”, et koguda teavet veebilehe kasutamise kohta.  Me ei talleta personaalset informatsiooni ega tee võimalikuks sinu identifitseerimist.

 1. Mis asjad on “küpsised”?

“Küpsised” on väiksemahulised tekstifailid, mis saadetakse teie seadmesse, mille kaudu te veebilehte kasutate. Seejärel saadetakse “küpsised” veebilehele (või mõnele teisele veebilehele, mis selle “küpsise” ära tunneb) tagasi iga veebilehe külastuse käigus. “Küpsised” aitavad meie süsteemidel kasutaja seadme ära tunda ja muuta teie eelistused (nt keele valik) kohe kättesaadavaks. Kohe, kui kasutaja veebilehe avab, saadetakse “küpsis” kasutaja kõvakettale.

 2. Miks “küpsised” kasulikud on?

“Küpsiseid” on vaja selleks, et:

  • tuvastada veebilehe kasutaja seade, et kuvada sisu vastavalt kasutaja vajadustele;
  • tunda ära teie seade korduval külastusel;
  • tagasiside saamiseks, kuidas veebilehte arendada, et pakkuda teile paremat ja suunatumat teenust;
  • salvestada teavet olulisemate tegevuste kohta meie veebilehel, mis omakorda võimaldab meil oma veebilehte kohandada vastavalt teie huvidele. Kui küpsised on lubatud, võimaldab see näiteks suunata teile turundusmaterjale vastavalt teie huvidele ja kiirendada teie päringutele vastamist.

 3. Eri tüüpi “küpsised”

Põhiolemuselt jagunevad “küpsiseid” kaheks – autori ehk esimese osapoole “küpsised” ja kolmandate osapoolte “küpsised”:

Esimese osapoole “küpsised” pärinevad vaadatavalt veebilehelt ja neid kasutatakse selleks, et tunda ära teie seade korduvkülastuse korral ja jätta meelde teie eelistused veebilehe lehitsemisel. Lühidalt, need on meie “küpsised”.

Kolmandate osapoolte “küpsised” pärinevad meie teenusepakkujalt ning neid kasutatakse veebiliikluse analüüsimiseks ja turunduslikel eesmärkidel. Veebileht ei halda kolmandate osapoolte “küpsiseid”. Rohkem teavet selliste “küpsiste” kohta leiate kolmandate osapoolte veebilehtedelt.

 4. Milliseid “küpsiseid” me kasutame?

Siin on välja toodud erinevad küpsiste tüübid, mida võidakse rakendada:

·         Hädavajalikud/kohustuslikud küpsised – need küpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumise ja selle elementide kasutamise võimaldamiseks, näiteks veebilehe turvalistele aladele juurde pääsemiseks. Ilma nende küpsisteta ei ole teie nõutud teenuseid võimalik pakkuda. Need ei kogu külastaja isikut tuvastada võimaldavat teavet;

·         Toimivusküpsised – need küpsised koguvad teavet külastajate veebilehe kasutamise viiside kohta, näiteks milliseid lehti külastajad kõige sagedamini külastavad ning kas veebilehed annavad neile veateateid. Need ei kogu külastaja isikut tuvastada võimaldavat teavet. Kogu nende kogutav teave on agregaatteave ning sellisena anonüümne. Seda kasutatakse ainult veebilehe töö parandamiseks;

·         Funktsionaalsusküpsised – need küpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta teie tehtud valikuid (nagu kasutajanimi, keel või piirkond, kus asute) ning pakkuda selle toel parandatud ja isikupärastatud funktsioone. Näiteks võib veebileht teile näidata kohalikku ilmateadet või liiklusuudiseid, salvestades selleks küpsises andmed piirkonna kohta, kus parasjagu asute. Funktsionaalsusküpsiseid võib kasutada ka selleks, et meelde jätta teksti suuruse, kirjatüübi ja veebilehtede muude kohandatavate elementide muudatusi. Neid võidakse kasutada ka teie palutud teenuste pakkumiseks, nagu video vaatamine või blogipostituse kommenteerimine. Küpsiste kogutav informatsioon võib olla anonüümne ning küpsised ei ole võimelised jälgima teiste veebilehtede lehitsemist;

·         Sihipärased või reklaamiküpsised – neid küpsiseid kasutatakse teile ja teie huvidele rohkem vastavate reklaamide edastamiseks või selleks, et piirata nende kordade arvu, kui palju te sama reklaami veebilehel näete. Sedalaadi küpsiseid kasutatakse ka selleks, et aidata mõõta reklaamikampaania tõhusust. Neid küpsiseid kasutatakse selleks, et jätta meelde, mida olete veebilehel vaadanud.

 5. Google analytics analüüsiteenuse kasutamine

Sellel veebilehel kasutatakse Google Analytics veebianalüütika teenuseid, mida pakub Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (“Google”).

Google Analytics kasutab samuti “küpsiseid”, mis salvestatakse teie seadmesse, et võimaldada veebilehe kasutamise analüüsimist.

Selliste “küpsiste” poolt genereeritud teave saadetakse üldjuhul Google’I serverisse Ameerika Ühendriikides ja hoitakse seal.

Meie tellimusel kogub Google teavet, kuidas te meie veebilehte kasutate, koostab aruandeid veebiliikluse kohta ning pakub muid teenuseid veebilehe kasutamise põhjal. Teie brauserist Google Analyticsile edastatud IP-aadress ei ole seotud mis tahes muude Google’i poolt hallatavate andmetega.

Saate “küpsiste” paigaldamist vältida, kui seadistate selle oma brauseri seadetes. Kuid sellisel juhul ei pruugi teil olla võimalik kasutada kõiki selle veebilehe funktsioone. Google’i “küpsiste” vältimiseks ja andmete edastamise keelamiseks (veebilehe kasutus ja teie IP-aadress), laadige alla brauseri pistikprogramm järgmiselt lingilt: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 6. Eelistuste muutmine

Enamus veebibrauserid võimaldavad kontrollida “küpsiste” kasutamist brauseri seadete kaudu (nt uute “küpsiste” teavitus, “küpsiste” väljalülitamine ja kustutamine).

Kui te ei soovi “küpsiseid” lubada, on teil võimalik oma brauseri seadetes määrata, et “küpsised” ei ole lubatud.

Kui soovite lubada ainult meie “küpsised”, kuid mitte meie teenusepakkujate “küpsiseid”, seadistage oma brauseris kolmandate osapoolte “küpsiste” keelamine.

 7. Küpsiste poliitikaga nõustumine

Meie veebilehe kasutamisel nõustute, et võime paigaldada teie seadmesse eespool kirjeldatud “küpsiseid” vastavalt siintoodud tingimustele, välja arvatud juhul, kui olete oma brauseri seadistustes määranud “küpsiste” üldise keelamise.

Kui küpsisepoliitikaga nõustub sisselogimata kasutaja, siis informatsioon kasutaja nõustumise kohta kestab ühe browseri sessiooni. Ehk kui panna aken kinni ja hiljem uuesti lahti teha, küsitakse küpsisepoliitikaga nõustumist uuesti.

Rohkem teavet “küpsiste” kohta võite leida veebilehtedelt: www.allaboutcookies.org ja www.youronlinechoices.eu.

 

Privaatsuspoliitika 

Isikuandmete töötlemine on igasugune veebilehe kasutaja isikuandmetega tehtav tegevus – andmete kogumine, töötlemine, talletamine, parandamine või kustutamine. 

Kasutajad on kõik isikud, kes külastavad veebilehte, tarbivad teenuseid või edastavad Targa Rebase  infot. Teenused ja tooted on kõik Targa Rebase pakutavad tasuta ja tasulised tooted ja teenused. 

Veebilehe kasutamisega annab kasutaja selge ja teadliku nõusoleku veebilehele enda isikuandmete töötlemiseks. 

Veebilehe tarkrebane.ee isikuandmete vastutav töötleja on ILUM OÜ, registrikood 14427156, aadress Aida 3b, Tartu 51010, telefon  +372 528 5023 ja e-post ilum@ilum.ee.   

Mis eesmärgil isikuandmeid töödeldakse

Tark Rebane veebileht kasutab isikuandmeid teenuse osutamiseks, isiku tuvastamiseks, isikuga ühenduse võtmiseks teenuse osutamiseks või küsimuste lahendamiseks. Tellimuste puhul kasutatakse isikuandmeid kliendi tellimuste haldamiseks ja kauba kohaletoimetamiseks.

 Tark Rebane kogub veebilehe kaudu järgnevaid kasutajate isikuandmeid:

  •  kasutaja e-posti aadress – kui kasutaja liitub Targa Rebase uudiskirjaga, siis saadame talle uudiseid, teavitusi uutest blogipostitustes.;
  • veebilehe külastatavuse statistika – Google Analyticsi, Facebook Pixeli abil.

 Ostuajaloo andmeid (ostu kuupäev, kaup, kogus, kliendi andmed) kasutatakse ostetud kaupade ja teenuste ülevaate koostamiseks ning kliendieelistuste analüüsimiseks.

Pangakonto numbrit kasutatakse kliendile maksete tagastamiseks.

Isikuandmeid nagu e-post, telefoni nr, kliendi nimi, töödeldakse selleks, et lahendada kaupade ja teenuste osutamise seonduvaid küsimusi (klienditugi).

Veebilehe kasutaja IP-aadressi või teisi võrguidentifikaatoreid töödeldakse veebilehe kui infoühiskonna teenuse osutamiseks ning veebikasutusstatistika tegemiseks.

 

Mis andmeid kogutakse?

Veebilehe külastamisel kogutakse külastaja kohta isikustamata tehnilisi andmeid.

Tehnilised andmed piirduvad kasutatava arvuti või arvutivõrgu internetiaadressiga (IP-aadress), arvuti veebilehitseja ja operatsioonisüsteemi tarkvaraversiooniga, külastamise aja (kellaaeg, kuupäev, aasta) ja kohaga. IP-aadresse ei seota isikut tuvastava teabega.

 Andmeid kogutakse veebilehtede külastatuste ja viibimiste kohta, et selle põhjal veebilehtesid ja teenuskeskkondasid parendada ja kasutajatele mugavamaks muuta.

 Kliendi tellimuste puhul töödeldakse järgnevaid andmeid:

  • nimi, telefoninumber ja e-posti aadress;
  • kauba kohaletoimetamise aadress;
  • pangakonto number;
  • kaupade ja teenuste maksumus ja maksetega seotud andmed (ostuajalugu);
  • klienditoe andmed;
  • muu kliendiuuringute ja/või pakkumistega seotud teave.

Õiguslik alus

Isikuandmete töötlemine toimub kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil.

Isikuandmete töötlemine toimub juriidilise kohustuse täitmiseks (nt raamatupidamine ja tarbijavaidluste lahendamine).

Andmetöötlus toimub kasutaja  nõusolekul järgmiste tegevuste täitmiseks: turundus, teavitamine uutest toodetest ja kliendile huvipakkuvatest kampaaniatest.

Vastuvõtjad, kellele isikuandmed edastatakse

Isikuandmed edastatakse veebilehe klienditoele ostude ja ostuajaloo haldamiseks ja kliendiprobleemide lahendamiseks.

Nimi, telefoninumber ja e-posti aadress edastatakse kliendi poolt valitud transporditeenuse pakkujale. Kui tegemist on kulleriga kohale toimetatava kaubaga, siis edastatakse lisaks kontaktandmetele ka kliendi aadress.

Kui veebilehe raamatupidamine toimub teenusepakkuja poolt, siis edastatakse isikuandmed teenusepakkujale raamatupidamistoimingute tegemiseks.

Isikuandmeid võidakse edastada infotehnoloogia teenuste pakkujatele, kui see on vajalik veebilehe funktsionaalsuse või andmemajutuse tagamiseks.

Isikuandmeid kasutatakse statistika kogumiseks - info kogumine e-poe kasutajakogemuse paremaks muutmise eesmärgil

Nimekiri volitatud töötlejatest: Ilum oü, Edicy OÜ, AS Merit Tarkvara, Itella, Swedbank, SEB, Danske, Luminor, LHV, Coop, Maksekeskus AS, Google Analytics, Facebook, Mailchimp.

Turvalisus ja andmetele ligipääs

Kõiki Targa Rebase veebilehe külastamise käigus teatavaks saanud isikuandmeid käsitletakse kui konfidentsiaalset infot.

Juurdepääs isikuandmetele on veebilehe töötajatel, kes saavad isikuandmetega tutvuda selleks, et lahendada veebilehe kasutamisega seonduvaid tehnilisi küsimusi ning osutada klienditoe teenust.

Veebileht rakendab asjakohaseid füüsilisi, organisatsioonilisi ja infotehnilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest. 

Isikuandmete edastamine veebilehe  volitatud töötlejatele (nt transporditeenuse pakkuja ja andmemajutus) toimub veebilehe ja volitatud töötlejatega sõlmitud lepingute alusel. Volitatud töötlejaid on kohustatud tagama isikuandmete töötlemisel asjakohased kaitsemeetmed. 

Kasutaja õigused

Kasutajal on õigus igal ajal:

  • avaldada soovi juurdepääsuks enda andmetele;
  • nõuda isikuandmete parandamist, täiendamist või seaduses ettenähtud tingimustel ka kustutamist;
  • nõuda isikuandmete töötlemise piiramist;
  • nõuda isikuandmete ülekandmist.

Oma õiguste kasutamiseks tuleb kasutajal saata e-posti aadressile tarkrebane@gmail.com vastavasisuline sooviavaldus. 

Kui kasutaja kuulub Targa Rebase meililisti, on tal võimalik kustutada end meililisti nimekirjast ja loobuda edasistest kirjadest kirja lõpus oleva lingi kaudu.  

Säilitamine

Veebilehe kliendikonto sulgemisel kustutatakse isikuandmed, va juhul kui selliseid andmeid on vaja säilitada raamatupidamise jaoks või tarbijavaidluste lahendamiseks.

Kui veebilehel on ost sooritatud, siis säilitatakse ostuajalugu kolm aastat.

Maksetega ja tarbijavaidlustega seotud vaidluste korral säilitatakse isikuandmed kuni nõude täitmiseni või aegumistähtaja lõpuni.

Raamatupidamise jaoks vajalikud isikuandmed säilitatakse seitse aastat. 

Vaidluste lahendamine

Isikuandmete töötlemisega seotud vaidluste lahendamine toimub klienditoe vahendusel (tarkrebane@gmail.com). Järelevalveasutus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).

 Privaatsuspoliitika tingimused ja muudatused

Targa Rebase veebilehte kasutama asudes olete käesolevate põhimõtete ja tingimustega tutvunud ning nendega nõustunud. Tark Rebane jätab endale õiguse muuta privaatsustingimusi ühepoolselt. Küpsiste poliitika ja privaatsustingimuste uusim versioon on veebilehel saadaval. 


Autoriõigus

Kui pole märgitud teisiti, on kogu veebilehe sisu valdaja Tark Rebane. Kõik sellel leheküljel avaldatu taasavaldamine ja kopeerimine on keelatud. Kõik sellel leheküljel olev sisu ja materjalid on kasutamiseks isiklikuks otstarbeks või õppetegevustes . Muudel juhtudel sisu kasutamine on lubatud ainult Targa Rebase veebilehe omaniku loal.